viber telegram phone1(044) 233-84-04 phone2(067) 502-51-52 phone3(050) 109-47-07 phone4(063) 233-84-04
Наш адресс:
г. Киев, м. Черниговская, ул. Попудренко, 52, оф. 203-б
График работы:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00
0

0 товаров 0 грн.

Вибираємо який інтернет краще підключити в селі

Наша компанія тривалий час забезпечує підключення до інтернету абонентів в сільській місцевості. За цей час ми накопичили багатий досвід і хочемо поділитися порадами, який інтернет можна підключити в селі .

Ми розглянемо основні варіанти підключення, порівняємо тарифи і швидкісні показники, а також дізнаємося яке обладнання необхідно.

Форма підбору інтернету. Крок 1 - Інтернет потрібен для:


Форма підбору інтернету. Крок 2 - На яких пристроях використовуватиметься:


Форма підбору інтернету. Крок 3 - Де необхідний інтернет:

Форма підбору інтернету: Крок 4 - Введіть контактні дані:

Введіть ваш телефон

Введіть ваш населений пункт

Супутниковий інтернет

Свого часу це був єдиний варіант отримання хоч якогось інтернету. Це було дорого, повільно, з малою кількістю трафіку. Нічого не змінилося і зараз.

Якщо поглянути на тарифи і пропоновані можливості то можна дуже здивуватися. Наприклад тарифи одного популярного оператора: за 960 грн в місяць Ви отримаєте 30 Гб трафіку на швидкості до 15 Мбіт/с. І це не єдиний мінус такого варіанту підключення.

Плюси:

  • інтернет можна отримати в будь-якому місці
  • простота установки
  • відсутня залежність від обривів, ремонтів
  • мобільність, можливість установки обладнання в іншому місці

Мінуси:

  • величезні затримки сигналу (особливо помітно буде в іграх)
  • висока вартість гігабайти трафіку
  • чутливість до погоди
Це цікаво:

Компанія SpaceX розробляє нову концепцію супутникового інтернету Starlink, з метою створення дешевого і високопродуктивного супутникового інтернет-каналу. Детальніше

Провідний інтернет

Такий вид підключення в селі - рідкість і часто не відповідає очікуванню, але якщо Вам необхідно багато трафіку - то даний варіант кращий за інших (хоча тут вже не все так однозначно).

Ще одна перевага - швидкість, це найшвидший варіант інтернету. У деяких випадках, щоправда, швидкість може бути не набагато вище бездротового підключення.

Позначаються великі відстані, багато комутаційних пристроїв і з'єднань, в кінечному підсумку до Вас в будинок заходить звичайний кабель UTP-5 cat. (Можна запустити і оптику, але доведеться докуповувати додатковий перетворювач), який може досягати в довжину сотню метрів, що гарантовано знизить швидкісні показники.

Плюси:

  • швидкість, вище ніж у інших видів підключення
  • безлімітний трафік без обмежень

Мінуси:

  • залежність від обривів ліній та очікування ремонту
Цікавий факт:

Оптоволоконні кабелі не схильні до дії навколишнього середовища. Оптоволокно передає світло, завдяки чому воно не піддається впливу температурних коливань, холоду і вологи.

Бездротовий 3G 4G інтернет

На початок 2020 року такий вид підключення все ще поступається провідному, за показниками ціна/швидкість, але з кожним роком різниця скорочується, завдяки розвитку мереж LTE і конкуренції операторів.

Держава також сприяє поліпшенню бездротовому інтернету, взявшись наводити порядок в частотному спектрі, вивільняючи і розширюючи канали передачі даних. На літо 2020 року анонсований аукціон на продаж частоти LTE 900 МГц, яка стане особливо актуальна для сільської місцевості, де вже використовується LTE 1800 МГц.

Мобільний оператори для села

Конкуренція великої трійки мобільних операторів (Київстар, Vodafone, Lifecell) прискорює появу 4G в селі, а також дає вигідні тарифні плани. Все це дозволяє отримати гарний інтернет, в місцях, де немає провідного.

Плюси:

  • інтернет можна отримати практично в будь-якому місці
  • відсутня залежність від обривів, ремонтів
  • простота установки, легка модернізація
  • мобільність, можливість установки обладнання в іншому місці

Мінуси:

  • ціна гігабайта трафіку/швидкість програє провідному варіанту
Дізнайтеся більше:

Прочитайте більше про мобільний інтернеті в Україні , тарифні плани, покриття і різницю в стандартах.

Скільки платити в місяць

Ціна провідового інтернету в кожному регіоні може сильно відрізнятися, все залежить від попиту/пропозиції. Для порівняння ми вибрали тарифи з найбільшою кількістю трафіку. Для бездротового - це тариф Lifecell бізнес 199.

Вид інтернету Трафік, ГБ/місяць Швидкість завантаження, Мбіт/с Ціна, грн/місяць
Супутниковий 60 10-20 1500 *
Провідний Безліміт 40-80 300 *
Бездротовий 70 + використаний в попередньому місяці 20-35 199

* Тариф популярного супутникового оператора.
** Середня ціна на основі 10 населених пунктів різних областей.

Звертає на себе увагу ціна супутникового інтернету, такий варіант зараз абсолютно невигідний. Бездротовий - найбільш дешевий, в даному випадку за 199 грн Ви отримаєте 70 Гб в перший місяць, а в наступному 70 + витрачений кількість гігабайт за попередній (якщо вичерпали повністю - то 70 + 70 на другий місяць і так далі). Через 3-4 місяці трафіку буде більш ніж достатньо на всі можливі потреби.

На яку швидкість можна розраховувати

Якщо Вам необхідний інтернет для ігор, IPTV-телебачення, голосового, або відеоспілкування - не використовуйте супутникове підключення. У нього дуже великі затримки сигналу, що обмежує його використання з додатками, що працюють в реальному часі.

4G інтернет має набагато нижчі затримки, що дає можливість використовувати його в перерахованих вище сферах, при цьому не відчувати дискомфорту.

Вид інтернету Ping *, мс Jitter *, мс Швидкість, Мбіт / с
Супутниковий ​​400-500 ​​80-150 10-20
Провідний ​​1-10 ​​0,2-2 40-80
Бездротовий ​​10-40 ​​5-15 20-35

* Дані показники можуть сильно відрізнятися, тут показані середні показники, для демонстрації різниці між варіантами зв'язку.

Яке обладнання необхідне

При використанні провідового варіанту, все що потрібно - придбати WiFi роутер. Решта Вам забезпечить провайдер, при підключенні.

Для супутникового інтернету знадобитися:

супутникова антена, приймально-передавальна головка, WiFi роутер, коаксіальний кабель

Для бездротового інтернету:

приймаюча антена, роутер або модем, перехідник для антени, кабель
Додаткова інформація:

Подивіться на варіанти комплектів, для підключення мобільного інтернету в сільській місцевості, так Ви зможете скласти точніше уявлення про необхідне обладнання. Детальніше .

В деяких випадках доцільніше застосовувати репітери для інтернету, це може дати кращий ефект, при поганому сигналі.

Підсумок

Супутниковий інтернет є сенс застосовувати тільки, якщо у Вас зовсім відсутня можливість підключення 3G/4G, або з якихось причин, мобільний інтернет працює дуже повільно (наприклад вишка перебувати далі 40 км, і на шляху є гори).

Мобільний інтернет - найкращий для підключення в селі

4G в 2020 році - відмінна альтернатива провідного підключення, враховуючи постійне зростання покриття і швидкісних характеристик. Для стабільного забезпечення інтернетом, якщо у Вас є провідний, варто використовувати стаціонарний роутер з сім-картою і модемом 3G 4G, і в разі обриву лінії, Ви можете просто вставити сімку в роутер і продовжувати користуватися інтернетом.



Узнать подробнее у специалиста-консультанта

Оставьте Ваш телефон, наш эксперт перезвонит Вам в течение 5 минут и ответит на все вопросы!

заявка2
заявка3


Популярные Роутеры
Популярные Модемы
Популярные Антенны
Корзина пуста