viber telegram phone1(044) 233-84-04 phone2(067) 502-51-52 phone3(050) 109-47-07 phone4(063) 233-84-04
Наш адресс:
г. Киев, м. Черниговская, ул. Попудренко, 52, оф. 203-б
График работы:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00
0

0 товаров 0 грн.

Розбираємо як прискорити інтернет за містом

З приходом в нашу країну технології LTE, багато жителів сільської місцевості отримали можливість організувати повноцінну точку доступу з використанням мобільного інтернету.

Такий варіант має свої переваги і недоліки, в порівнянні з проводовим, але завдяки конкуренції операторів, є найбільш масовим і недорогим варіантом.

Дізнайтеся який інтернет краще підключити в селі

В нашій статті Ви зможете порівняти найпоширеніші варіанти підключення, дізнатися всі переваги і недоліки, а також отримати рекомендації фахівців. Детальніше .

Які існують способи прискорення інтернету

В нашій статті ми розглянемо два основні варіанти посилення інтернету :

  • за допомогою зовнішніх спрямованих антен без використання репітерів
  • за допомогою комплекту зовнішньої і внутрішньої антени + репітера

Обидва рішення добре справляються зі своїми завданнями, якщо підбирати пристрої з розумом і витратити трохи часу і зусиль на правильну установку обладнання.

Найбільш масовим способом поліпшення швидкості інтернету в селі або на дачі , є підключення роутера або модему з антеною, встановленої на вулиці. Такий варіант має невисоку ціну і здатний істотно поліпшити прийом, називається пасивним посиленням.

Дізнайтеся вартість посилення сигналу. Крок 1:

Дізнайтеся вартість посилення сигналу. Крок 2:

Ваш номер телефону

Введіть площу кв. м

Використання репітерів - активне посилення, більш витратне рішення, яке доцільно застосовувати в окремих випадках.

Пасивне посилення інтернету

Складається з зовнішньої підсилює антени, спеціального перехідника і кабелю, що з'єднує антену і роутер/модем. Установка не вимагає спеціальних знань, досить підібрати антену з правильним коефіцієнтом посилення (рекомендуємо брати з запасом), з підтримкою необхідного частотного діапазону, а також відповідний перехідник. Після цього з'єднати всі компоненти, встановити і направити антену в бік вишки.

Подивіться інструкцію з підключення

З керівництва Ви дізнаєтеся як правильно підібрати і підключити обладнання для інтернету в селі. Також зможете заповнити форму і отримати професійні рекомендації від фахівця. Детальніше .

Слід враховувати, що чим більше відстань між антеною та роутером (чим довше провід), тим більше буде втрат в швидкості. В середньому при використанні 10 м, падіння складе до 5% (залежить від опору коаксіального кабелю).

Інструкція по підключенню інтернету в селі

Цю проблему може вирішити використання підсилюючих боксів, в яких приймає модем і антена знаходяться поруч, в захищеному боксі. Сам бокс встановлюється на щоглі, і з'єднується USB-кабелем (або Ethernet) з домашнім роутером. В такому випадку практично повністю виключаються втрати сигналу і швидкості інтернету.

Це цікаво:

Прочитайте огляд, в якому порівнюються антени MIMO і звичайні одинарні для 4G інтернету. Прочитати .

Пасивне посилення інтернету, застосовується в місцях, де впевнено присутня хоча б мінімальний рівень сигналу, а відстань до вишки оператора може досягати до 10 км.

Плюси :

  • низька ціна
  • легка установка
  • рівень посилення достатній для більшості випадків

Мінуси :

  • втрати сигналу від антени до роутера (вирішується за рахунок застосування підсилюючих боксів)
  • неефективно в віддалених місцях і при відсутньому сигналі

Активне посилення

Дорогий, але ефективний варіант, з яким Ви гарантовано отримаєте якісний сигнал. У найпростішому випадку складається з приймаючої антени, репітера і внутрішніх антен.

Принцип полягає в наступному:

  • зовнішня антена вловлює сигнал від базової станції оператора
  • далі він передається на ретрансляція, де сигнал посилюється і передається на внутрішні антени
  • такі антени приймають посилений сигнал від репітера і роздають його на всі пристрої в зоні дії

Як виглядає підсилювач мобільного сигналу

Активне посилення доцільно застосовувати, якщо крім інтернету, Ви хочете посилити сигнал стільникового зв'язку. Для цих цілей застосовуються мультідіапазонние підсилювачі, вони підтримують відразу декілька стандартів, наприклад, 3G + 4G, GSM + 3G.

Такий варіант буде складніше в установці, потрібно враховувати кілька важливих особливостей роботи репітеров, наприклад виникнення ефекту самозбудження - коли сигнал з вихідних антен буде потрапляти на вхідну і по колу посилюватися.

Даний ефект небажаний і призводить до погіршення всіх показників. Для правильної установки системи - краще звернутися до професіоналів.

Плюси :

  • потужне посилення, можливість отримати інтернет в місцях з відсутнім сигналом
  • посилення стільникового зв'язку + інтернету

Мінуси :

  • ціна
  • складність монтажу

Lintratek KW20L-GDW

Підіб'ємо підсумок

Щоб прискорити інтернет в селі або на дачі , в більшості випадків, достатньо використовувати пасивне посилення сигналу. Такий варіант коштує відносно недорого і добре справляється зі своїм завданням.

Підбираючи антену - вибирайте трохи могутніше, ніж та, яка підходить номінально. Також використовуйте якісний кабель з низьким загасанням сигналу.

Активне посилення слід застосовувати при дуже слабкому (відсутньому) сигналі, а також якщо Ви плануєте поліпшити мобільний зв'язок (мультідіапазонние підсилювачі).

В нашому магазині Ви зможете отримати додаткові рекомендації у сертифікованих фахівців, а також придбати обладнання та замовити монтаж. Пишіть в чат, месенджери, або телефонуйте, будемо раді допомогти.



Узнать подробнее у специалиста-консультанта

Оставьте Ваш телефон, наш эксперт перезвонит Вам в течение 5 минут и ответит на все вопросы!

заявка2
заявка3


Популярные Роутеры
Популярные Модемы
Популярные Антенны
Корзина пуста