(044) 233-84-04 (067) 502-51-52 (050) 109-47-07 (063) 233-84-04
График работы:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00

0 товаров 0 грн.

Керівництво по підключенню бездротового інтернету в селі

• 05 лютий 2020

Бездротовий інтернет, в якості альтернативи провідного, ставє дедалі популярнішими. Причина - поліпшення швидкісних характеристик, завдяки впровадженню та розвитку мереж LTE, а також зниженню вартості гігабайта трафіку.

Щоб правильно підібрати і налаштувати необхідне обладнання, не потрібно володіти спеціальними знаннями, досить слідувати простим порадам, описаними нижче в цій статті, і Ви дізнаєтеся як підключити інтернет в селі .

Вибір мобільного стандарту зв'язку

Насамперед необхідно упевнитися, що Ви зможете користуватися швидкісним інтернетом 4G. Погляньте на карту покриття, знайдіть свій населений пункт і виберіть галочки з 4G покриттям.

Якщо Ви потрапляєте в зону покриття, або вона знаходиться в найближчих селищах (до 20 км), то Ви зможете користуватися мобільними мережами 4-го покоління. В інших випадках доведеться задовольнятися більш повільним 3G.

Вибір оператора

Для правильного вибору оператора, необхідно врахувати 2 фактора:

• якість зв'язку (важливо заміряти в період завантаження)
  • вартість гігабайта інтернету

Якщо у Вас 4G роздає більше одного оператора, заміряйте швидкість кожного, в пікові години (з 7-9 вечора). Зробити це можна за допомогою сайту Spedtest.net, в браузері телефону, або за допомогою програми. Вибирайте того оператора, у якого менше падіння швидкості ввечері, це показник більш слабкого навантаження на базову станцію, а значить можна отримати вище швидкість.

Дізнайтеся більше

Дізнайтеся докладніше про мобільний інтернет, а також про тарифні плани, які користуються найбільшою популярністю для підключення інтернету в селі. Детальніше

Що стосується вартості гігабайти трафіку, то тут йде конкурентна боротьба, через що виграє кінцевий споживач, тобто ми з Вами і деякі оператори пропонують дуже вигідні умови (наприклад Lifecell і тариф Бізнес за 199 грн).

Вибір обладнання

Після того, як Ви визначилися зі стандартом мобільного інтернету, який доступний у Вашому населеному пункті, і вибрали оператора - слід приступати до вибору обладнання. Ви можете звернутися до наших фахівців, заповнивши форму підбору обладнання та дізнатися, що необхідно для прийому і роздачі мобільного інтернету в Вашому випадку.

Форма підбору обладнання. Крок 1 - Інтернет потрібен для:

Форма підбору обладнання. Крок 2 - На яких пристроях буде використовуватися:

Форма підбору обладнання. Крок 3 - Де необхідний інтернет:

Форма підбору обладнання. Крок 4 - Які опції потрібні:

Форма підбору інтернету: Крок 5 - Введіть номер телефону:

Ваш номер телефону

Зазвичай, обладнання складається з пристрою, що приймає і підсилює сигнал (антени), і пристрою, що роздає інтернет (модем або роутер).

Основні моменти, на які необхідно звернути увагу:

• для 4G підбирайте антену і роутер з підтримкою частоти 1800 МГц (вже діє в сільській місцевості в Україні), і частоти 900 МГц (планується запуск в середині 2020 року)
  • перед покупкою антени уточніть на яку відстань вона приймає і візьміть з дещо більшим коефіцієнтом посилення, ніж необхідно номінально, різниця в ціні несуттєва, а на практиці - значно

Додаткова інформація

Подивіться на приклади комплектів обладнання, для різних цінових діапазонів і вимог, так Ви краще зможете скласти враження про що застосовуються пристроях. Детальніше

Установка і налаштування

Як правило установка обладнання не приносить особливих проблем. Якщо від Вас до базової станції оператора є перепад в рельєфі, або зустрічаються перешкоди у вигляді будівель або лісу, то краще встановити приймаючу антену якомога вище на щоглі. У більшості випадків, для установки виконайте наступні дії:

Інструкція по підключенню інтернету в селі

• 1. Встановіть антену на вулиці, в приготованому місці (це може бути дах будинку, або щогла)
  • 2. Простягніть кабель від антени до місця, де буде встановлений роутер
  • 3. Через спеціальний перехідник підключіть кабель до модему або роутера
  • 4. Якщо використовуєте USB модем - вставте його в роз'єм USB Вашого комп'ютера і встановіть драйвер
  • 6. Якщо використовуєте WiFi роутер - з'єднаєтеся з пристроєм по WiFi, використовуючи пароль, який Вам напише продавець
  • 5. Виміряйте швидкість за допомогою сайту speedtest.net
  • 6. Спробуйте різні напрямки антени, кожен раз вимірюючи швидкість, таким чином підберете оптимальне розташування

Наш магазин надає вже налаштоване обладнання, тому Вам не доведеться про це турбуватися, в інших випадках Вам доведеться виконати активацію сім-карти, настройку APN, для правильної роботи мережі, налаштування WiFi. У деяких випадках необхідне оновлення прошивки, для активації додаткових функцій.

Підключення бездротового інтернету в сільській місцевості не вимагає особливого уміння і не займе багато часу, і якщо правильно підібрати обладнання і оператора, то можна отримати гарний результат за розумні гроші. Наш магазин завжди радий допомогти, і надасть консультацію, по будь-яким питанням. Пишіть нам в чат, месенджери, або телефонуйте.

Популярные Роутеры
Популярные Модемы