Наш адресс:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00

0 товаров 0 грн.

Як вибрати 3G або 4G роутер з сім картою

WiFi роутери з можливістю роздачі мобільного інтернету знаходять все більшу популярність, що пов'язано з поліпшенням покриття і швидкісних характеристик мобільних мереж.

На ринку присутня велика кількість моделей від різних виробників різних форм-факторів, тому для вибору підходящого девайса необхідно мати деякі знання. Ми спробуємо відповісти на найбільш часті питання наших клієнтів.

Форма підбору обладнання. Крок 1 - Інтернет потрібен для:

Форма підбору обладнання. Крок 2 - На яких пристроях буде використовуватися:

Форма підбору обладнання. Крок 3 - Де необхідний інтернет:

Форма підбору обладнання. Крок 4 - Які опції потрібні:

Форма підбору інтернету: Крок 5 - Введіть номер телефону:

Ваш номер телефону

Стаціонарний або мобільний

Перше з чим необхідно визначитися - форм-фактор роутера. Якщо Ви плануєте користуватися роутером де-небудь, крім квартири або будинку - то тут все зрозуміло - вибирайте мобільний варіант, з акумулятором. Такі девайси більш компактні, але мають свої обмеження:

• невеликий радіус роздачі WiFi
  • обмежені настройки маршрутизації
  • найгірший, в порівнянні зі стаціонарними, рівень прийому

Стаціонарний або мобільний

Якщо плануєте користуватися роутером з сім картою як основним джерелом інтернету, Ваш вибір - стаціонарні моделі. Вони мають набагато більш потужним WiFi і найбільшою швидкістю інтернету.

Мобільний роутер можна використовувати в межах однієї кімнати, через двері або стіну сигнал буде недостатній рівень для комфортного використання. Середній радіус роздачі таких пристроїв - близько 5-7 метрів метрів.

Дізнайтеся яка модель краще

Прочитайте тест кращих стаціонарних WiFi роутерів під сім карту. Ви дізнаєтеся яка переваги і недоліки найбільш популярних пристроїв в своєму класі. Детальніше .

А може бути USB WiFi роутер?

USB роутери під сім карту найбільш компактні і найбільш дешеві пристрої з обмеженою сферою застосування. Їх доцільно використовувати в таких випадках:

• інтернет потрібен в межах однієї кімнати і є постійне джерело живлення (наприклад ноутбук)
  • необхідна WiFi точка доступу в автомобілі

usb wifi

Для цих цілей такі девайси підходять найкращим чином, завдяки своїм габаритам і ціною. За рівнем прийому вони співвідносяться з мобільними, по потужності WiFi розміщуються під.

Нюанси вибору оператора

В Україні діє 2 стандарту мобільного інтернету GSM і CDMA. Перший представлений трьома операторами Київстар, Vodafone, Lifecell, другий - Інтертелеком.

Щоб зрозуміти, чи варто Вам використовувати Інтертелеком - погляньте на карту покриття, якщо місце Вашого проживання перебувати більш ніж в 15 км від вишки великої трійки GSM - краще вибирати роутер з підтримкою сім карт Інтертелеком. В інших випадках оптимальніше буде вибір на користь великої трійки.

Сумісність сім карт різних операторів

Сім карти операторів Київстар, Vodafone і Lifecell мають форма SIM, а Інтертелеком - R-UIM, на вигляд вони схожі, але не сумісні. Тобто якщо у Вас роутер з сім картою Інтертелеком - Ви не зможете просто вставити карту оператора GSM і користуватися інтернетом.

Оператори

Є особливий тип роутерів - Мультістандартний, що працюють з обома стандартами і мають 2 роз'єми для карт операторів. Наприклад модель Sierra Netgear AC791L.

Частоти LTE

В Україні, на кінець 2020 року, діють 3 діапазону LTE:

• ban3 1800 МГц (діє переважно за містом, в невеликих селищах)
  • band7 2600 МГц (використовується в містах)
  • band8 900 МГц (використовується між містами, уздовж трас, в селах)

В ідеалі, Ваше пристрій повинен підтримувати всі три частоти, в такому випадку Ваш роутер зможе переключитися на найбільш актуальну, що має кращий сигнал. Особливо це важливо, якщо Ви плануєте користуватися мобільним Інтернетом не стаціонарно.

Наявність виходу з підсилюють антени

Важливий параметр, якщо роутер планується використовувати в місцях з поганим прийомом. Ми також рекомендуємо використовувати зовнішні антени навіть, якщо прийом знаходиться на достатньому рівні.

Тест антен MIMO

Ми порівнювали антени MIMO і звичайні і з'ясували, який приріст швидкості можуть дати антени для 4G інтернету. Детальніше .

На практиці, застосування таких антен дозволяє домогтися істотного приросту в швидкості, а також стабільності, навіть при гарному сигналі.

Якщо Ви плануєте використовувати роутер в поїздках, то можна не звертати уваги на цей параметр і придивитися до моделей, наприклад від Alcatel.

Популярные Роутеры
Популярные Модемы