Наш адресс:
График работы:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00

0 товаров 0 грн.

Практичні поради щодо вибору WiFi роутера в приватний будинок

В нашій статті ми спробуємо допомогти з вибором WiFi роутера в приватний будинок. Такий пристрій в цілому має ті ж характеристики, що й моделі для квартири або офісу, за винятком кількох важливих параметрів, адже в більшості випадків, в приватному будинку, відсутній оптоволокно, а також потрібна велика зона покриття WiFi.

Форма підбору обладнання. Крок 1 - Інтернет потрібен для:

Форма підбору обладнання. Крок 2 - На яких пристроях буде використовуватися:

Форма підбору обладнання. Крок 3 - Де необхідний інтернет:

Форма підбору обладнання. Крок 4 - Які опції потрібні:

Форма підбору інтернету: Крок 5 - Введіть номер телефону:

Ваш номер телефону

З підтримкою сім карт або без

Якщо у Вас вже проведено інтернет в будинок по оптоволокну, то можливо має сенс вибрати звичайний маршрутизатор з WAN роз'ємом RJ-45 без підтримки сім-карт для мобільного інтернету. Це було б так, пару років назад, але з впровадженням LTE, ми б рекомендували не відмовлятися від можливості мати безперебійний швидкісний інтернет.

стаціонарний 3g 4g роутер

Приватний будинок - не багатоквартирний, дуже часто доводиться очікувати приходу майстра, в разі обриву лінії або інших проблем. В такому випадку, маючи роутер з підтримкою 4G , Ви зможете просто вставити сімку і користуватися мобільним інтернетом.

Такий варіант також безальтернативний, якщо у Вас немає можливості провести оптоволокно. Кращим варіантом буде використання роутера з сім картою разом з підсилює обладнанням.

ДІЗНАЙТЕСЯ БІЛЬШЕ

В каталозі, Ви знайдете широкий вибір роутерів з можливістю установки сім карт 3G 4G. Чи зможете отримати більше інформації про подібні аксесуарах, а також порівняти різні моделі. Детальніше .

Частота роботи WIFi

Існують 2 варіанти частот 2,4 ГГц і 5 ГГц. Якщо Ви вибираєте роутер для приватного будинку, досить однодіапазонні роутера на 2,4 ГГц . Частота 5 ГГц необхідна для багатоквартирних будинків, де присутня щільна завантаження каналів і накладення сигналу, через велику кількість роутерів і користувачів.

В такому випадку доцільно використовувати двохдіапазонний маршрутизатор, який має безліч непересічних каналів. Також частота 2,4 ГГц передає сигнал на більшу відстань, що дозволить збільшити площу покриття.

Наявність гігабітних портів Ethernet

Можна заощадити і обмежитися підтримкою 100 Мбіт/с. Гігабітний інтернет в приватному секторі велика рідкість, також ви не отримаєте таких швидкостей від мобільного інтернету ще довгий час. Хоча LTE потенційно може давати швидкість в 150 Мбіт/с, в реальності вона набагато менше і не буде вище 100 Мбіт/с .

Вибираємо WiFi роутер для приватного будинку

Підтримувані частоти 4G

На середину 2020 року в Україні розгорнуто 2 частоти LTE 1800 і 2600 МГц . Перша частіше використовується за містом, друга, в основному, в межах міст. Важливо з'ясувати, на якій частоті працює вишка оператора і підібрати пристрій з відповідною.

З літа почнеться впровадження LTE 900 МГц, тому краще, щоб Ваш девайс підтримував і її. Перші частоти найбільш популярні, тому при покупці роутера з підтримкою сім карт 4G, Ви навряд чи помилитеся. Остання зустрічається рідше, тому перед покупкою, переконайтеся, що девайс може на ній працювати.

Як дізнатися частоту LTE вашої вишки

Існує безліч способів. Наприклад, через меню налаштувань Вашого смартфона, але найпростіше скористатися додатком, наприклад cellMapper.

Стандарти роботи WiFi

У більшості випадків цілком достатньо буде підтримки стандартів IEEE 802.11 b/g/n . Цього цілком достатньо для розкриття потенціалу Вашого каналу інтернету, будь це оптика, або LTE.

Роутер з підтримкою стандарту IEEE 802.11ac доцільно використовувати, якщо Ви щасливий володар гигабитного оптоволоконного з'єднання, або плануєте користуватися девайсом довгі роки, коли в нашій країні буде більше швидкісний бездротовий інтернет.

Підтримка антен 4G

Якщо плануєте використовувати мобільний інтернет - обов'язковий параметр. Навіть в разі хорошого сигналу, такі антени здатні збільшити швидкість і стабілізувати інтернет, особливо під час високого завантаження базової станції. Для LTE моделей, краще використовувати антени працюють за технологією MIMO, для цього на пристрої має бути присутнім 2 виходи під антени.

Дізнайтеся більше про технологію MIMO

Прочитайте огляд, в якому порівнюються антени, що працюють за технологією MIMO, і звичайні одинарні. Детальніше .

Потужність WiFi

Для стабільного покриття будинку в 50 кв.м. вибирайте модель з потужністю антен не менше 5 дБ . Якщо у Вас 2-поверховий будинок, товсті стіни, або Ви хочете, щоб інтернет лунав, на території біля будинку, рекомендуємо не звертати увагу на потужність сигналу роутера, а скористатися WiFi репітерами, або організувати мережі WiFi Mesh.

Приклад мереж mesh

Стабільність роботи

Майже всі сучасні моделі, від провідних виробників, працюють стабільно, навіть в середньому ціновому сегменті. Радимо не вибирати моделі, третьосортних виробників, з нестабільними і редкообновляемимі прошивками. Що стосується пристроїв, що працюють з сім картами, то тут найбільш популярні компанії Huawei, ZTE, Alcatel .

Підіб'ємо підсумок

В нашій статті, ми спробували відповісти на питання - як вибрати роутер для приватного будинку . За невисоку ціну, Ви зможете підібрати хороший девайс, адже деякі можливості сучасних моделей не будуть затребувані в приватному секторі, зокрема гігабітні Ethernet порти і стандарт WiFI IEEE 802.11ac. Важливою характеристикою буде підтримка сім карт 3G/4G і частот LTE 1800/2600/900 МГц .

Якщо у Вас виникнуть питання при виборі - звертайтеся до наших фахівців, будь-яким зручним способом і ми допоможемо підібрати ідеальну модель, з урахуванням всіх особливостей Вашого будинку.

Популярные Роутеры
Популярные Модемы