viber telegram phone1(044) 233-84-04 phone2(067) 502-51-52 phone3(050) 109-47-07 phone4(063) 233-84-04
Наш адресс:
г. Киев, м. Черниговская, ул. Попудренко, 52, оф. 203-б
График работы:
Пн-пт: 09:00 - 19:00 Суббота: 09:00 - 16:00
0

0 товаров 0 грн.

Як вибрати 4G модем або роутер в 2020 році

Стандарт мобільної передачі даних 4G LTE з'явився в Україні в 2018 році, і з цього моменту ринок пристроїв для прийому і роздачі мобільного інтернету поповнився великою кількість моделей від відомих, і не дуже, виробників.

В нашому міні-огляді ми спробуємо допомогти Вам з вибором оптимального модему 4G під конкретні сфери застосування. Якщо хочете підібрати обладнання разом з фахівцем - заповніть форму нижче .

Форма підбору обладнання. Крок 1 - Інтернет потрібен для:


Форма підбору обладнання. Крок 2 - На яких пристроях буде використовуватися:


Форма підбору обладнання. Крок 3 - Де необхідний інтернет:

Форма підбору обладнання. Крок 4 - Які опції потрібні:

Форма підбору інтернету: Крок 5 - Введіть номер телефону:

Ваш номер телефону

Вибираємо правильний формат

Перше з чим необхідно визначитися - де буде застосовуватися девайс. Від цього буде залежати функціональність і розмір обраної моделі. 4G модеми представлені в різних варіаціях - від різних пристроїв, схожих на USB флешку до повноцінних стаціонарних роутерів.

Інтернет необхідний на один пристрій (ноутбук, ПК).

В такому випадку підійде звичайний USB модем. Як правило такі моделі мають найнижчу вартість. За своїми габаритами і механізму USB роз'єму не відрізняються від звичайної флешки. Можуть мати слот для карт-пам'яті micro-SD. Найбільш яскравий представник - Huawei E3372 .

Перейти до категорії

Huawei E3372

Інтернет необхідний на кілька девайсів

В такому випадку Вам необхідний WiFi роутер під сім карту. Такі пристрої містять в собі LTE модем і можливість роздачі інтернету по WiFi і в залежності від формату можуть роздавати на пару метрів або на десятки.

USB WIFI роутер

Такі моделі схожі на звичайний USB модем, але містять вбудований WIFI модуль, який має слабкий сигнал, здатний покрити максимум кімнату або салон авто. Найчастіше застосовуються для автомобілів. Необхідне зовнішнє джерело живлення для роботи. Найбільш яскравий представник - Huawei E8372 .

Перейти до категорії

Найбільш популярний формат. Має невеликі габарити (можна з легкістю носити в кишені), працює від акумулятора і від USB. Зона покриття WiFi в середньому до 10 м. Відмінний варіант для поїздок, або використанні в якості резервного роутера для будинку.

 Мобільний вай фай роутер

Також такий варіант зручніше для ноутбука - немає необхідності займати роз'єм USB і турбуватися, щоб не зачепити роутер. Ціна залежить від наявності сенсорного екрану (в більшості випадків замінює налаштування через браузер, також виводиться вся статистика) і використовуваних модемів (максимальної швидкості і підтримки більш високих категорій LTE). Популярні моделі - Alcatel EE70 , Netgear AC791L

Перейти до категорії

Стаціонарний роутер з цим картою

По суті це звичайний стаціонарний роутер з Ethernet портами, але має слот для сім карти і вбудований модем LTE. Такі пристрої найбільш габаритні з усіх, мають максимальну зону WiFi і найбільшу швидкість інтернету. Єдиний недолік - відсутність мобільності і автономності (хоча є винятки, наприклад Huawei E5172 ).

D-Link DWR-921

Кращий вибір для дачі або заміського будинку. Такий варіант можна використовувати в своїй квартирі, а на вихідні взяти на дачу, що дуже зручно. Ціна на такі моделі стартує від 2 тисяч гривень.

Перейти до категорії

Підтримка частот LTE

На початок 2020 року в Україні 4G інтернет працює на двох частот 1800 і 2600 МГц. Перша розгорнута в сільській місцевості та невеликих містах, друга в великих містах.

Як правило більшість моделей підтримують ці частоти, але варто також звернути увагу і на підтримку частоти 900 МГц, яку збираються впровадити найближчим часом. В ідеалі - підтримка цих трьох частот і додатково 800 МГц (як запас на майбутнє).

З підтримкою зовнішніх підсилюючих антен або без

Якщо Ви плануєте використовувати модем або роутер в поїздках - можна обійтися без цієї функції (як наприклад у популярної моделі Alcatel EE70). В інших випадках рекомендуємо купувати пристрої з можливістю посилення сигналу, навіть якщо у вас відмінно ловить можна збільшити швидкість інтернету істотно. Наприклад, антени MIMO , можуть поліпшити швидкість інтернету навіть при повному сигналі.

як це працює

Який 4G WiFi роутер вибрати для закордону

У більшості країн, що межують з Україною, діють ті ж частоти LTE, що і у нас, тому підійдуть будь-які моделі, які використовуються всередині країни. Існують невеликі виключення, що стосуються окремих регіонів ближнього зарубіжжя, в яких можуть діяти невеликі оператори на інших частотах.

В будь-якому випадку, перед покупкою модему або роутера для закордону краще проконсультуйтеся у фахівців нашого магазину, будь-яким зручним для вас способом - чат, месенджери, по телефону.



Узнать подробнее у специалиста-консультанта

Оставьте Ваш телефон, наш эксперт перезвонит Вам в течение 5 минут и ответит на все вопросы!

заявка2
заявка3


Популярные Роутеры
Популярные Модемы
Популярные Антенны
Корзина пуста