(044) 233-84-04 (063) 233-84-04 (067) 502-51-52 (050) 109-47-07

0 товарів
0 грн.

Мобільний інтернет в Україні

Ми пропонуємо різноманітні варіанти для підключення мобільного інтернету. Перш ніж підключити мобільний інтернет рекомендуємо ознайомитися з тарифами 3g/4g операторів, а також з картою покриття. Вся ця інформація доступна далі. На сайті представлені актуальні тарифи і оновлена карта покриття операторів України.

Після вибору провайдера, Ви можете підібрати відповідне обладнання в каталозі нашого інтернет-магазину. Також рекомендуємо ознайомитися зі статтею про мобільний інтернет, завдяки якій Вам буде набагато простіше зробити правильний вибір.

Дякую! Ваша заявка успішно відправлена і в найближчий час з Вами зв'яжеться наш представник.

Підібрати кращий інтернет

Інтернет потрібен для:

Буду користуватися інтернетом на пристроях:

Де Вам необхідний інтернет

Мобільний інтернет в Україні коротко про головне:

1. 2G інтернет. Читати повністю ...

2. 3G інтернет. Читати повністю ...

3. 4G інтрнет. Читати повністю ...

• Гарне покриття
  • Динамічний розвиток
  • Швидкість мережі 3G до 42,2 МБіт/с
  • Динамічний розвиток
  • Дешевий безлімітний 3g
  • Швидкість мережі 3G до 42,2 МБіт/с
  • Гнучкі тарифні плани
  • Стабільний 3G
  • Швидкість мережі 3G до 63,2 МБіт/с
  • Найкраще покриття
  • CDMA техннологія передачі даних
  • Стабільний 3G інтернет
  • Гарне покриття у великих містах
  • Стабільний інтернет
  • Швидкість мережі 3G до 7,2 МБіт/с
  • Гарне покриття у великих містах
  • CDMA техннологія передачі даних
  • Стабільний 3G

Лідери продажів: пристрої для підключення мобільного 3g інтернету

мобільний інтернет

Мобільний або бездротовий інтернет " інтернет для ноутбука "у нас представлений досить широко. Це не тільки 3G і 4G, але 2G інтернет. 2G в Україні представлений в основному GSM операторами і видає максимальну швидкість 230 Кб/сек. на прийом і 144 Кб/сек. на передачу інформації. на сьогоднішній день використання такого інтернету актуально тільки в далеких селах, де немає доступу до 3G мереж.

Для підключення пропонуємо Вам купити 3g модем або 3g роутер (представ яет собою звичайний 3g модем, який може роздавати інтернет через WiFi). Перед цим рекомендуємо отримати у нас консультацію фахівців.

Сфери використання

Сьогодні навряд чи знайдеться людина, яка не могла похвалитися доступом до мережі інтернет. Адже всесвітня павутина безпосередньо пов'язана з життям сучасної людини. Використання інтернет технологій значно економить час і забезпечує доступом до потрібної інформації.

У світі глобальної комп'ютеризації потреба в доступі до інтернет мережі торкнулася абсолютно всіх сфер нашого з вами життя:

• розваг,
  • медицини,
  • промисловості,
  • освіти.
Та й в побуті інтернет займає далеко не останнє місце. Розвиток інтернет-сегмента залежить від розвитку технологій, це особливо помітно, якщо розглядати мобільний інтернет, про який і піде мова далі.

Що таке мобільний інтернет?

Це технології для підключення до мережі інтернет в будь-якій точці планети, дані технології надаються інтернет провайдерами або операторами мобільного зв'язку.

На вітчизняних просторах мобільний інтернет представлений в наступних поколіннях зв'язку:

• 2G
  • 3G
  • 4G

Покоління 2G

2G інтернет не знайшов масового застосування в нашій країні, оскільки сьогодні він вважається морально застарілим. Якщо бути точним дуже поширені такі покоління.

• 2,5G - використовується в двох стандартах зв'язку це CDMA і GSM. У мережі CDMA представлена технологій XRTT (One Times Radio Transmission Technology), яка на даний момент використовується для передачі голосового зв'язку операторами Інтертелеком і Peoplenet. В теорії швидкість передачі даних може досягати 144кбіт / сек, але на практиці швидкість 40-60кбіт, сек.
  • Наступною технологією є GPRS (General Packet Radio Service), яка масово поширена на наших просторах за рахунок розвитку GSM стандарту. З цією технологією працюють абсолютно всі вітчизняні GSM оператори Київстар, Лайф, МТС. Швидкість інтернету може досягати 236кбіт / сек.

• 2,75G - технолгія EDGE, яку можна розглядати як якусь надбудову над GPRS, тобто своєрідною модернізацією. Як і GPRS дуже широко застосовується національними операторами. Швидкість інтернету до 474кбіт/сек.

3G Мобільний інтернет

Мобільний інтернет 3-го покоління, можна сказати, заполонив вітчизняний ринок інтернет послуг. Як і всі вище перераховані технології представлений в двох мережах:

• Всім звичний стандарт GSM застосовує технології UMTS WCDMA HSPA.Скорость при використанні таких технологій теоретично може досягати до 7,2 Мбіт/сек. Погодьтеся перспектива хороша, але на жаль не для нас простих користувачів. Наприклад, в Європі кожен оператор має можливість надавати доступ до таких швидкостей, відповідно і покриття є практично в кожному куточку Європи. Що стосується ситуації в Україні, то тут справи тут рухаються повільно. До недавнього часу, єдиним оператором, який надавав мобільний інтернет 3g в GSM стандарті був всім відомий оператор Utel, на даний момент представлений під брендом Трімоб. Покриття оператора є тільки в густонаселених містах, тому його використання актуальне тільки якцщо Вам потрібен 3g у межах міста. 3 2015 року найбільші GSM оператори України, Київстар, Водафон та Лайфсел отримали ліцензії на покоління 3g і карта покриття стандарту GSM почала зростати, і охопплює вже біля 50% території нашої країни.

• Більш прогресивний - це інтернет CDMA стандарту, який більш доступний для жителів України. Технологія передачі даних це EVDO Rev A швидкість інтернету до 3,1Мбіт/сек. За рахунок того що оператори надають інтернет послуги в частотному діапазоні CDMA 800 покриття і проникність сигналу набагато більше GSM аналогів. Також стандарт CDMA визнаний як менш шкідливий для навколишнього середовища. Оператори, що надають такий варіант мобільного інтернету це Інтертелеком і Peoplenet, також раніше можна було зустріти ще одного провайдера це CDMA Україна. Вибір як бачимо, не великий, але все ж таки присутня. Покриття представлених операторів є практично всюди.

CDMA Rev.B - так званий 3,5G

Стрімко розвивається за рахунок впровадження технології передачі даних EVDO Rev B, швидкість інтернету до 14,7Мбіт/сек. Дану технологію впровадив оператор Інтертелеком і поки є єдиним в Європі оператором, який працює з даною технологією на частотах CDMA 800. Покриття даного оператора зростає з кожним днем.

Дане покоління зв'язку можна оцінити як перехід між 3-м і 4-х поколіннями. Хоча з огляду на проблеми, які виникають з 4G інтернетом в Україні, даний стандарт є більш перспективним варіантом.

Не варто забувати про конкурентів, адже з технологією EVDO Rev B працює ще один національний оператор-це МТС Коннект. На відміну від раніше згаданого оператора компанія МТС вирішила працювати в частотному діапазоні cdma 450 завдяки чому швидкість інтернет-з'єднання може досягати до 9,3Мбіт/сек.

Як бачимо теж хороші показники, але далеко не кожен зможе скористатися таким доступом до мережі, адже покриття досить слабке.

4G Мобільний інтернет

Показана завдяки технології WIMAX, в перспективі при використанні даного стандарту можна добитися швидкості 1Гбіт / сек, але для України пропускна здатність мережі доступна до 20Мбіт / сек, що погодьтеся теж не погано. Але як йдуть справи на практиці? В реальності середня швидкість інтернету 5-10Мбіт / сек, хоча навіть такі показники вражають.